Zoals jullie weten gaat dit online platform over het maken van een roadtrip door de Costa Brava. Rondtouren met een auto is een van mijn favoriete manieren om vakantie te vieren. Je zit nergens aan vast en je kunt alle kanten uit die je maar wilt. De regie ligt compleet in je eigen handen. De ene roadtrip is succesvoller dan de ander en dit alles heeft te maken met een goede voorbereiding. In deze blog vind je de beste tips om jouw roadtrip naar de Costa Brava zo goed mogelijk voor te bereiden.

Zorg voor de juiste documenten

De auto pakken en een roadtrip starten is natuurlijk mega avontuurlijk, maar let goed op wat de regels zijn in het land van bestemming! Wat moet je allemaal bij je hebben? Op de website van de ANWB staat een duidelijk overzicht van ieder land. Ook is het belangrijk dat je weet of je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Daarnaast is een wegenkaart onmisbaar. Wat als je navigatie uitvalt, je telefoon het niet meer doet? Houd rekening met alle scenario’s en ga voorbereid op pad.

Ken je auto

Stel je voor, je staat in de middle of nowhere en je hebt een kapotte band. Weet jij hoe je een band moet vervangen? Nee? Wat doe je dan? Dit zorgt voor een hele hoop onnodige stress wat voorkomen kan worden. In het buitenland is de wegenwacht nou eenmaal niet zo snel ter plaatse. Je zult opzoek moeten naar hulp en dit zorgt voor een hele hoop tijdverlies van je welverdiende avontuurlijke vakantie. Zorg daarom dat je de auto kent die je bij je hebt. Weet de basisdingen, hoe controleer je de oliepeil en hoe vervang je een kapotte band.

Neem genoeg tussenstops

Aan een stuk door doorrijden? Totaal niet leuk natuurlijk. Onderweg kom je talloze mooie dingen tegen waar je ook al van kunt genieten. Je vakantie begint al op het moment van vertrek. Zoek van tevoren op wat mooie uitzichtpunten zijn en welke activiteiten of bezienswaardigheden op de route liggen die zorgen voor een onvergetelijke roadtrip. Ga bijvoorbeeld lekker picknicken ergens langs de weg op een mooie plek. Neem je eigen broodjes mee en kijk eens rond naar wat de Costa Brava je te bieden heeft. Lees ook het blog over de mooiste uitzichtpunten van de Costa Brava.

Zorg voor voldoende snacks

Wanneer je die leuke tussenstops maakt kan een overvolle picknickmand met lekkere snacks natuurlijk niet ontbreken. De temperaturen kunnen hoog oplopen in Spanje. Zorg er dus voor dat je lekker eten meeneemt wat niet snel bederft of neem een koelbox mee wat je eten lekker vers en koel houdt.

Navigeren

Navigeren… Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste tijdens jouw roadtrip. Wat wordt je eindpunt? Hoe kun je hier het beste komen? Je kunt hier natuurlijk oldschool een wegenkaart voor gebruiken. Duidelijk, overzichtelijk, goed te lezen en hiervan kan de batterij nooit opraken of het signaal van wegvallen. Daarnaast heeft bijna iedere telefoon tegenwoordig standaard een navigatie. Je kunt hiervoor de apps Google Maps, Kaarten of Maps.me downloaden. Dit zijn goede overzichtelijke apps met wegen en routes over de gehele wereld. Maak samen met je medereizigers afspraken over wie navigeert. Niemand wordt namelijk gelukkig van een auto vol reizigers die je allemaal een andere kant opsturen.

Zorg voor een juiste telefoonhouder

Wanneer je gebruik maakt van de navigatie op jouw telefoon is het natuurlijk niet de bedoeling dat je deze de hele reis vasthoudt. Daarom is de aanschaf van een telefoonhouder geen overbodige luxe. Deze bevestig je op de raam of op je dashboard en voilà je kunt alles op je telefoon goed zien. Zorg ervoor dat je ook een powerbank of mobiele oplaadfunctie hebt in de auto. De batterij van je telefoon gaat namelijk niet eeuwig mee en niets is zo vervelend als langs de weg staan met een lege batterij en geen idee welke weg je moet nemen.

Doe voldoende inspiratie op

Struin Pinterest af naar de mooiste uitzichtpunten, routes en tips. Bekijk op Instagram de nieuwste foto’s, lees blogs, vraag ervaringen en tips van anderen en spit ons Online Platform Roadtrip Costa Brava tot de bodem door en stippel jouw ideale roadtrip uit naar de Costa Brava. Door een goede voorbereiding begint de voorpret al veel eerder en kun je met een gerust hart op je avontuurlijke roadtrip!

Een lekkere playlist

Eindeloos kilometers rijden in de stilte? Nee, natuurlijk niet!! Zorg voor een fijne playlist, met lekkere zomerse nummers. Zo krijg je echt het ideale vakantiegevoel en kan jouw roadtrip niet beter! Lees ook het blog over de leukste muziek voor onderweg!