DISCOVER Costa Brava

Reis mee langs de mooiste plekjes van de Costa Brava. 

Cadaqués 

De kustroute loopt van Roses naar Tossa de Mar maar het gedeelte noordelijk van Roses is ook absoluut de moeite waard. Boven Roses bevindt zich namelijk een uitgestrekt natuurgebied, Cap de Creus Natural Parc, voor prachtige wandelingen en fietstochten die uiteindelijk leiden naar pittoreske plaatsjes als Cadaqués, Port Llegat  en Llanca.

 

De mooiste routes   om niks te missen tijdens jouw roadtrip door de Costa Brava.

Dit is een uitstekend punt om de roadtrip te starten. Cadaqués wordt ook wel het dorpje van Dalí genoemd. Dit staat bekend als een van de mooiste dorpjes aan de Costa Brava. Het witte dorpje biedt een boheemse, artistieke sfeer. De reiziger zal onder de indruk zijn van tal leuke kunstgaleries en winkeltjes in de charmante steegjes. Ook zijn er prachtige uitzichten over de zee en is er een prachtig strand: Cabo de Creus.

 

Top Destinations

l’Escala

Het vervolg van de roadtrip gaat verder in zuidelijke richting naar l’ Escala. Deze plaats wordt bereikt in ongeveer één uur rijden vanaf Cadaqués. De route naar l’ Escala is een prachtige route door heuvelachtig gebied met uitzicht over zee en bergen.

L’Escala is een van de opkomende vakantiebestemmingen in Spanje. Hier vindt de reiziger een overvloed aan culturele activiteiten, traditionele feesten en adembenemende natuurgebieden en uiteraard aanlokkelijke stranden. Deze plaats is een aanrader als de reiziger van cultuur houdt. Een bezoek aan Empuries, het Archeologische openluchtmuseum en het Natuurpark Mongrí is dan zeker een must.

Begur

Van l’Escala is het 20 minuten rijden naar de mooie badplaats Begur. Deze route is kort, maar voert door rijstvelden en mooie dorpjes . Het Middeleeuwse Begur ligt op een heuvel, met een kasteel bovenop. Vanaf dit kasteel (ongeveer 200 meter hoog op een heuvel) heeft de reiziger een prachtig uitzicht over Begur en de Medes eilanden.

 

Calella de Palafrugell

Vanuit Begur is er een mooie kustroute naar Calella de Palafrugell. Hier rijdt de reiziger door een ruig gebied, met prachtig uitzicht over de zee. En rijdt de reiziger langs kleine baaitjes zoals Llafranc en Tamariu, zeker de moeite waard voor een tussenstop . De kustroute is wel een langere route dan de doorgaande weg iets verder landinwaarts. Dit biedt de reiziger twee mogelijkheden om Calella te bereiken. Via de kustroute doet de reiziger er ongeveer 40 minuten over, en via het binnenland ongeveer 20 minuten. Llafranc behoort tot een van de authentieke dorpjes van Spanje. De reiziger zal rust vinden in deze kleinschalige kustplaats, met een gezellig centrum.

 

Door het binnenland is het een mooie route van ongeveer 25 minuten naar Palamós.

Elke week is er op dinsdagochtend markt in Palamos. Deze markt heeft talloze kraampjes vol leuke spullen om door rond te snuffelen. Tijd voor een break? Dan is café l’Avinguda de ideale plek aan de markt om even te stoppen voor een kop koffie en een broodje.

Elke kustplaats heeft een boulevard, en Palamos is daar geen uitzondering op. Op deze boulevard vind je werkelijk alles. Je kunt hier heerlijk uit eten in diverse Spaanse, maar ook Duitse, Italiaanse en Engelse restaurants. Vooral vis, kom je bijna overal tegen. De vis komt namelijk elke dag vers vanuit de haven, maar ook andere zeevruchten zijn een aanrader. De boulevard loopt langs het Platja Gran de Palamos. Dit is een breed zandstrand met een aflopende kust en er zijn strandbedden te huur. Het water is redelijk helder en hier en daar vind je een paar rotsen, neem dus je duikbril mee. Ten westen van het Platja Gran de Palamos ligt het Cala de la Fosca. Het Cala de la Fosca is een stuk kleiner dan het Platja Gran en heeft een grote rots in het midden die het strand in tweeën splits. Dit is ook de reden waarom het een Cala is, en niet een Platja. Letterlijk vertaald uit het Spaans betekent Cala namelijk ‘kleine kust met rotsen’.

Girona

Als laatste stop is Girona een ideale plaats voor mensen die typisch Spaanse sfeer willen proeven maar tegelijkertijd de drukte van Barcelona willen ontwijken. Girona is een oude stad welke wordt doorkruist door de rivieren de Ter en Rio Onyar. Van Calella bereik je Girona in een klein uurtje. De reiziger verlaat hiervoor de kust en rijdt landinwaarts. De route is vlak en makkelijk te volgen via de C-65. Langs deze route bevinden zich kleine dorpjes en heuvelachtig gebied. Doordat Girona een oude stad is zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden.