Horen lekker eten en vakantie voor jou bij elkaar? Dan zit je in Catalonië goed. Je kunt er goddelijk eten! In deze blogpost lees je enkele restauranttips: lekkere adresjes en restaurants die niet alleen mooi liggen, maar waar je ook kunt genieten van de authentieke Catalaanse keuken.

Tragamar – Calella de Palafrugell

Charmant ingericht, traditionele kaart maar ook wat vernieuwende gerechten. Zo kun je naast gegrilde sardientjes en de beste patatas bravas, tonijn tataki met avocado en artisjokkensalade bestellen. Binnen zitten grote groepen Spanjaarden aan de enorme pannen rijst met seafood. Als je nu nog niet overgehaald bent, het restaurantje heeft een adembenemend mooi uitzicht. Het ligt namelijk ongeveer óp het strand. Heerlijk vertoeven dus. Het restaurant is prijzig, maar het is het zeker waard. Nieuwsgierig? Neem hier een kijkje op de website van restaurant Tragamar.

El tapas de Begur – Begur

Bij dit tapasrestaurantje kun je gegarandeerd de lekkerste tapas eten. De omgeving is knus en gezellig en er valt altijd wat te beleven. Het kan erg druk zijn, maar als je even geduld hebt kun je heerlijk genieten aan een tafeltje onder een oude boom op het pleintje. Je kan je eigen verse tapas uitkiezen aan de bar, wat voor een gemoedelijke sfeer zorgt. Proef ook zeker het meest traditionele ingrediënt van de Begur keuken: de rots vis, “peix de Roca”. Elke lente is er een gastronomisch evenement waarin deelnemende restaurants een ​​speciaal menu bieden met uitsluitend gerechten op basis van deze rots vis. Dit event is zeker het bezoeken waard!

El Gotim – L’ Escala

Een sfeervolle inrichting onder een Catalaans gewelf geeft dit restaurant een aangename ambiance. Dit cuina de mercat restaurant serveert creatieve streekgerechten voor een bijzonder aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding: ‘s middags (niet in het weekend) een 3-gangen menu, incl. wijn voor € 15,-. Dit “menu del dia”, met elke dag keuze uit enkele gerechten, wordt wekelijks gewijzigd, zodat je steeds weer nieuwe gerechten aan zult treffen.

Eten waar de locals eten

Keuze genoeg in deze streek! Te veel om op te noemen, maar de bovengenoemde restaurants staan zeker in mijn top drie. Lekker eten kun je hier niet alleen ’s avonds, maar als je iets meer te besteden hebt zeker ook overdag. En kies dan dus niet voor een toeristenrestaurant, maar ga daar naartoe waar de locals ook naartoe gaan! Eén van de plekjes hierboven dus. Want hoe aanlokkelijk de toeristenmenu’s ook zijn (zeker ook qua prijs), voor echt goed eten moet je ergens anders zijn. Vind je het juist wel gezellig tussen de andere toeristen, dan moet je het vooral wél doen.

Wat is jouw favoriete restaurant aan de Costa Brava? Laat het ons weten in de reacties!